Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 5 mei 2019

Verbinding in de samenleving, in gesprek met Petra Stienen op 15 mei a.s.

Op 15 mei In gesprek met Petra Stienen over Verbinding in de Samenleving. Een onderwerp, actueler dan ooit.

De wereld om ons heen verandert. Het populisme wordt steeds groter. Tegenstellingen in de samenleving worden benadrukt. Als D66 zijn we op zoek naar de verbinding. De fundamentele waarden van onze samenleving zijn volgens ons vrijheid voor en gelijkwaardigheid van ieder mens, ongeacht opvattingen, geloof, seksuele geaardheid, gerichtheid of herkomst. Op 15 mei organiseert D66 Culemborg daarom de thema-avond:

‘Verbinding in de samenleving’

Diplomaat, arabist en politica Petra Stienen (Eerste Kamerlid) zal haar verhaal en ervaringen delen over diversiteit en het sociaal liberalisme. Door haar ervaring in het Midden Oosten heeft ze een unieke blik en een inspirerend aanpak. Haar kracht ligt in het verbinden van mensen. Ze heeft een boek geschreven over haar oude wijk in Limburg waar ze naar terugkomt. In de wijk zijn verschillende mensen komen wonen. De mix van verschillende culturen en geloven biedt veel kansen.

Hoe gaan bewoners, politici en media om met vragen over identiteit, migratie? Stienen gaat in gesprek met verschillende bewoners over hun bijzondere verhalen. In haar boek laten de bewoners zien dat ondanks alle problemen en tegenkrachten samenleven in een wereldwijk mogelijk is.

Na het verhaal van Stienen gaan we op een interactieve manier in gesprek met elkaar.

Iedereen is welkom!

Om verzekerd te zijn van een zitplaats kun je aanmelden bij: tara.bhawanibhiek@gmail.com

Wanneer: Woensdag 15 mei 2019
Tijd: Inloop 19:00u en Start 19:30 u
Waar: Gelderlandfabriek / zaal: Flexkamer, Stationsweg 7, 4101 NG Culemborg